Swiss Re

Sandton / Johannesburg

The collaboration between Swiss Re and Trend Group aimed to transform Swiss Re’s office in Sandton into a modern, functional, and visually appealing environment that reflected Swiss Re’s brand and culture. The client brief included the extension and upgrading of the existing boardroom, addition of open-plan desk spaces, a new collaboration room, a think tank, an enclosed office, and a breakaway area. Additionally, the project involved upgrading finishes in the existing area, including new carpets, painting, and furniture, all while maintaining high-end, durable finishes.

The collaboration with Project Managers at Profica and Swiss Re’s own interior architect ensured the design vision was brought to life and ensured a consistent flow throughout the space.
Trend Group was tasked with matching the existing build and ensuring that high standards of technical requirements were met.

The design focused on a neutral colour palette to allow for the client to bring in their new, specifically tailored art concepts, that aims at reflecting South Africa’s unique atmosphere.

The key features included meeting the existing acoustic requirements and provide meeting rooms that’s fit for client confidentiality. Custom-built boardroom tables and complex finishes in the kitchen, including linoleum and Fenix surface finishes, were also incorporated into the design.

One of the standout features of the design was the “up and over” concept, which integrated Houtlander furniture, handmade Swedish pendant lights, and Oggie hardwood flooring.